اولین نیاز برای تولید زغال فشرده، تهیه سوله و مکانی مناسب برای تولید است. از میان زغال های موجود در بازار، بهترین نوع آن، زغال های قالبی می باشد که توسط دستگاه های پیشرفته در سوله ها و کارخانه های تولید زغال تولید می شود.
کارخانه تولید زغال فشرده چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
- دستگاه های تولید زغال فشرده و قالبی، فضای زیادی را اشغال می کند پس باید فضای سوله، بزرگ باشد که هم بتوان ماشین آلات مکانیکی را در آن جای داد و هم مکانی برای انبار کردن مواد اولیه داشته باشد. همچنین باید فضایی برای انبار کردن زغال های تولید شده باشد. از آنجایی که برای تولید زغال فشرده نیازمند مواد اولیه از قبیل خاک اره، پوست گردو و ... است پس باید مکانی بزرگ باشد تا تولید کننده انباری بزرگ برای ذخیره کردن این مواد اولیه را داشته باشد.
- برق رسانی به دستگاه های تولید زغال، از اهمیت بالایی برخوردار است و برای آسیب نرسیدن به دستگاه های تولیدی، سوله باید از برق سه فاز حداقل 50 آمپر بهره مند باشد.
- شرکت تولید کننده زغال فشرده، باید در جایی باشد که امکان عبور و مرور خودروهای باری وجود داشته باشد، پس بهتر است در بیرون از شهر باشد. برای اینکه خودروهای باری به راحتی بتوانند داخل کارخانه و سوله عبور و مرور کنند، باید سقف سوله حداقل 4 متر باشد.
- در تولید زغال، استفاده از گازوییل به صرفه نیست و بهتر است از مشعل های گاز 3 تا 5 استفاده شود. استفاده از گاز شهری، کیفیت زغال را پایین می آورد.
- آلایندگی در تولید زغال فشرده بالاست پس بهتر است برای جلوگیری از مزاحمت های صوتی و آلودگی، در فضای بیرون از شهر برپا شود.
- بهداشت محیط و سلامت دستگاه ها باید توسط افراد متخصص دیده شود تا شرایط برای تولید مساعد باشد.
کارخانه تولید زغال فشرده
اولین کارخانه تولید زغال فشرده در ایران در سال 1370 احداث شد و این کارخانه با فضایی در حدود 20 هزار متر مربع مساحت و 9 هزار متر سوله، و با بهره بردن از انواع دستگاه های خارجی و داخلی و استخدام 100 نیروی متخصص به تولید انواع زغال فشرده و زغال کبابی می پردازد.
در داخل بسته بندی های زغال قالب، خاکه و ضایعات وجود ندارد. محصولات زغال قالب، به طور کامل رطوبت گیری شده و در بسته بندی های بهداشتی ارائه می شود.